• Tarjoamme tehdaskorjatut iPhonet asiakkaillemme 12 kuukauden takuulla ja nopealla lähetyksellä!

  • Link to your collections, sales and even external links

  • Add up to five columns

  • Korjaukset
  • iPad korjaukset

  • Korjaamme kaikki mahdolliset laitteet nopeasti ja tehokkaasti. Saat kaikille korjauslaitteille myös 12 kuukauden takuun!

  • Samsung, Xiaomi ja LG korjaukset

  • Sony, Huawei ja OnePlus korjaukset

  • Add description, images, menus and links to your mega menu

  • A column with no settings can be used as a spacer

  • Link to your collections, sales and even external links

  • Add up to five columns

  • A column with no settings can be used as a spacer

  • Link to your collections, sales and even external links

  • Add up to five columns

  • Kännykän osto netistä - 6 vinkkiä käytetyn puhelimen ostamiseen

     

    Handle it - käytetyt puhelimet verkkokaupasta. Osta käytetty kännykkä netistä

     

    Internetistä löytyy kymmenittäin erilaisia verkkokirppiksiä ja tuhansia käytettyjen kännyköiden myynti-ilmoituksia. Ihmiset laittavat etenkin Facebookiiin ja Tori.fihin vanhoja kännyköitään myyntiin, kun puhelimen vaihto alkaa kutkuttaa.

    Käytetyn puhelimen myynti ja osto netistä toiselta kuluttajalta ei kuitenkaan ole niin suoraviivainen juttu kuin moni voisi etukäteen ajatella. Myynti kannattaa miettiä tarkkaan etukäteen etenkin ostajan näkökulmasta. Käytettyä kännykkää ostaessa tulee nimittäin olla tarkkana monessa asiassa. Käytetyn puhelimen historiaa on lähes mahdotonta selvittää ilman ammattilaisen apua ja käytetyn kännykän ostamisessa on monia muitakin sudenkuoppia. Nämä on kuitenkin mahdollista välttää tai kiertää hyvällä valmistautumisella.

    Kännykän voi ostaa helposti, nopeasti ja ilman riskiä myös huollettuna ja takuun kera verkkokaupasta. 

    Tätä varten koostimme laajan opaskokonaisuuden kännykän ostamiseen netistä. Tässä artikkelissa käydään läpi erilaisia aspekteja, joita ottaa huomioon, jos harkitset puhelimen ostoa netistä.

     

    Sisältö:

    1. Käytettyjen puhelimien myynti on yhä suositumpaa
    2. Mitä pitää tietää, kun harkitsee käytetyn kännykän ostoa netistä?
    3. Käytetyn puhelimen osto liikkeestä
    4. Käytettyjen kännyköiden myyntipaikat

     

    Käytettyjen puhelimien ostaminen on yhä suositumpaa

    Yhä useampi kuluttaja valitsee tänä päivänä uuden kännykän sijaan käytetyn puhelimen. Syitä tähän ilmiöön on monia, joista selvimpiä ovat:

    • Uudet puhelimet ovat todella kalliita
    • Teknologia ei kehity enää samaa vauhtia kuin ennen
    • Vanhat kännykät ovat huollettuina käyttökelpoisia pitkään
    • Käytettyjä puhelimia voi ostaa luotettavista kaupoista huollettuina ja takuun kera

    Uusia puhelimia myydään vain Euroopassa yli 200 miljoonaa vuosittain (lähde: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mika-jarki-tasta-syysta-moni-taysin-toimiva-kannykka-onkin-yhtakkia-kayttokelvoton/8093166#gs.y6bvu3). Määrä on käsittämätön. Näin suuri teknologian kulutus tekee myös ympäristölle turhan paljon rasitusta, kun ihmiset ostavat uuden puhelimen, vaikka vanha kännykkä toimisi vielä hyvin. Keskimääräinen kännykän käyttöikä onkin vain 3 vuotta.

    Kuten kaikki tiedämme, keskivertoinen ihminen käyttää älypuhelinta päivässä paljon - milleniaalit tuijottavat kännykkäänsä keskimäärin 3,7 tuntia päivässä. On siis luonnollista, että tähän laitteeseen suhtautuu kuin vaatekappaleeseen: siihen haluaa vaihtelua. Vaihtamalla puhelinta saa jälleen hieman kiinni siitä kutkuttavasta uutuuden tunteesta, kun pääsee kokeilemaan uusia ominaisuuksia ja opettelemaan uuden puhelimen kanssa elämistä.

    Onneksi puhelinta ei välttämättä täydy ostaa uutena. Käytetyn kännykän ostaminen on yhä helpompaa ja turvallisempaa, kun niitä myydään huollettuina liikkeissä. (Linkki: Handle IT -verkkokauppa) Liikkeestä ostamalla kännykkään saa takuun ja jopa huoltosopimuksen.

    Moni ostaa kuitenkin puhelimia netistä myös yksityisiltä myyjiltä. Tämä on täysin mahdollista, kunhan muistaa tietyt varovaisuussäännöt ja vinkit käytetyn kännykän ostamiseen.

    Näillä ohjeilla on turvallista ostaa käytetty kännykkä netistä. Takuuhuolletut käytetyt iphonet Handleit-verkkokaupasta.

    Mitä pitää tietää, kun harkitsee käytetyn kännykän ostoa netistä?

    Kun olet ostamassa käytettyä kännykkää netistä, käy läpi tämä lista ja muista pistää jäitä hattuun. Jos myytävän kännykän tarjous vaikuttaa liian hyvältä, se on luultavasti huijaus.

    1. Varmista ettei puhelin ole etälukittu.

    Etälukitseminen on mahdollista, kun omistaja hävittää kännykkänsä tai se varastetaan. Etälukittua puhelinta ei kukaan pääse enää käyttämään ilman vanhan omistajan tietoja.

    Pyydä siis jo etukäteen myyjältä video kännykän käyttämisestä tai varmista, että pääset itsekin kokeilemaan kännykkää ennen ostopäätöstä. Pahimmassa tapauksessa kännykkä on varastettu, etkä koskaan pääse käyttämään etälukittua puhelintasi – etkä saa rahoja roistolta takaisin.

    2. Älä osta sikaa säkissä.

    Sovi aina tapaaminen, jossa pääset kokeilemaan kännykkää ennen ostopäästöstä. Sovi tapaaminen johonkin julkiselle paikalle ja ota kaveri mukaan tilanteeseen. Hänen kanssaan saat turvaa tilanteeseen ja voit myös paremmin rauhoittaa kokeilutilanteen ja jutella eri ominaisuuksista kaverisi kanssa.

    3. Tutki kännykän kunto.

    Älä osta kännykkää, ellet pääse tarkasti tutkimaan sen kuntoa. Katso tarkkaan kolhuja ja kysy myyjältä, mitä huoltoa kännykkään on tehty.
    Jos mahdollista, pyydä huoltokuitit.

    4. Ole henkisesti varautunut perumaan kaupat.

    Älä lupaile myyjälle liikoja ja valmistaudu perumaan kaupat matalalla kynnyksellä, jos hälytyskellot alkavat soida, esimerkiksi jos myyjä ei muista mitä huoltoja on tehty, mistä kolhut ovat tulleet tai huomaat jonkun kohdan repsottavan tai jopa pullistelevan. Tämä voi olla merkki epärehellisestä myyjästä tai huonosti tehdystä huollosta.

    Valitettavasti sisäiset ongelmat näkyvät kuitenkin vain harvoin ulkopuolelle ja ongelmat alkavat vasta, kun kännykkää alkaa todella käyttää.

    5. Kokeile kännykkää rauhassa

    Kun olet menossa katsomaan kännykkää, varmista että sitä pääsee myös kunnolla kokeilemaan. Käy netissä, kokeile kuvata kameralla videota ja katsele kuvaamaasi videota.

    Kokeile laturia ja tutki kännykän kolot ja latausreiät taskulampun kanssa, jotta siellä ei ole vaurioita.

    Huom! Joissain puhelimissa on kosteusanturi, esim. iPhoneissa se löytyy latausreiän sisältä. Mikäli tarra on vaihtanut väriä valkoisesta punaiseksi, on puhelin kastunut ja samalla mahdollisesti vioittunut.

    6. Tarkkaile myyjää

    Tarkkaile myyjän käytöstä. Onko hän uskottava mielestäsi kertoessaan kännykästä vai onko hänellä vain kiire myydä kännykkä.

    Kysy myyjältä kännykän historiasta. Jos myyjä sanoo olevansa ensimmäinen omistaja, pyydä nähdä ostokuitti – samalla voit selvittää takuun voimassaolon.

    Tai sitten voit ostaa käytetyn kännykän yritykseltä helposti verkkokaupasta (https://www.handleit.fi/collections/osta-kaytetty-iphone).

     

    Käytetyn puhelimen osto liikkeestä

    Käytetyn puhelimen ostaminen asiaan erikoistuneesta verkkokaupasta on huomattavasti helpompaa, turvallisempaa ja nopeampaa kuin yksityiseltä.

    Huollettu ja takuulla varustettu kännykkä saattaa olla hieman kalliimpi kuin nettikirppiksellä myytävä vastaava tuote, mutta vastinetta rahalle saa – ja paljon.

     

    Käytettyjen kännyköiden verkkokauppa Handleit

    Handleit on Lahdessa perustettu kännykkähuoltoliike ja -verkkokauppa, joka aloitti ensimmäisten joukossa kännyköiden huoltamisen ja käytettyjen myynnin vuonna 2014. Handleit:llä on kaksi eri liiketoimintaa: kännyköiden huolto ja käytettyjen puhelimien verkkokauppa. Lue lisää Handleit:stä (Linkki Handlen historiaan)

    Handleit:n verkkokaupassa löydät kymmenittäin erilaisia puhelimia, jotka kaikki on huollettu ja tarkistettu ennen myyntiin laittamista. Katso valikoimaa tästä: https://www.handleit.fi/collections/osta-kaytetty-iphone

     

    Kun ostat puhelimesi Handlelta, saat uuden puhelimesi:

    Lisäturvaksi halutessasi Puhelinturva Max®, joka sisältää kaksi korjauskertaa yleisimpiin käyttövikoihin 12 kk aikana (https://www.handleit.fi/pages/miksi-ostaa-meilta#puhelinturva)

     

    Käytettyjen kännyköiden myyntipaikkoja

    Internet on pullollaan erilaisia käytettyjen kännyköiden myyntipaikkoja. Käytetyn puhelimen saa hankittua helposti ja nopeasti, mutta fiksu ja tiedostava kuluttaja tekee taustatyötä ja harkitsee tarkkaan, mistä kännykkänsä ostaa.

    Koska erilaisia käytettyjen kännyköiden verkkokauppoja, alustoja ja vertaiskauppoja on paljon, katsoimme tarpeelliseksi tehdä hieman selvitystä eri termien ja myyntipaikkojen välillä. Näin ymmärrät paremmin, mitä mahdollisuuksia ja riskejä verkossa ostamiseen liittyy.

    Siksipä vertailimme puolestasi suosituimpia myyntipaikkoja, jotta voit helposti valita sinulle parhaan ja sopivimman verkkokaupan käytetyn kännykän ostamiseen.

     

    Erilaiset ostopaikkatyypit ja termit netissä

    Vertaiskauppa

    Vertaiskauppa tarkoittaa kaupankäyntiä, jossa kuluttaja myy tuotteen suoraan toiselle kuluttajalle. Välissä ei tällöin ole yritystä tai muuta yhteisöä. Vertaiskauppakin tarvitsee kuitenkin aina väliinsä jonkinlaisen kauppapaikan, jossa myyjä ja ostaja kohtaavat, vaikka ovatkin kuluttajia. Se voi olla kirpputori, takapihakirppis tai oman kaupunginosan siivouspäivä ja raha vaihtaa omistajaa usein käteisellä tai tilisiirrolla.

    Digitaalisessa vertaiskaupassa taas kauppapaikkoja kutsutaan alustoiksi, jotka mahdollistavat kaupankäynnin. Kauppa-alustan pitäjä on lähes aina yritys, joka veloittaa joko ostajaa, myyjää tai mainostajaa, ja tekee näin liiketoimintaa osallistumatta itse kaupantekoon.

    Vertaiskaupassa on monia riskejä. Kuluttajien välisessä kaupankäynnissä ei päde kuluttajansuojalaki, joten ostajalla on suuri vastuu varmistua tuotteen kunnosta ennen ostopäätöstä.

    Toinen selvä riski ovat epärehelliset myyjät. Huijarit voivat kaupata joko varastettuja ja lukittuja puhelimia tai myydä kännyköitä, joita ostaja ei koskaan saa.

    Riskeihin voi varautua etukäteen, mutta silti tarkkana saa olla. Nykyään on myös useita yrityksiä, jotka myyvät käytettyjä, huollettuja kännyköitä takuun kanssa. Näiden puhelinten hinnat ovat usein hyvin lähellä yksityisten myyjien hintoja, joten harkitse tarkkaan onko järkevämpää ostaa käytetty puhelin yritykseltä vai yksityiseltä.

    Kauppa-alusta

    Kauppa-alusta on digitaalinen kauppapaikka, joka mahdollistaa myynti-ilmoituksen luomisen, tuotteiden selailun, kaupasta sopimisen ja joissain tapauksissa myös tuotteen ostamisen.

    Kauppa-alustoilla voi törmätä mitä eriskummallisimpaan slangiin, joka on hyvä tuntea, jotta ymmärtää, mitä kiihkeässäkin kaupankäynnissä tapahtuu:

    • AV: alustava varaus, eli varaa tuotteen itselleen
    • YV: yksityisviesti, eli ilmoittaa laittaneensa lisätietoa yksityisviestillä kaupan tekemiseksi
    • HP: hintapyyntö, eli on valmis maksamaan koko pyyntihinnan
    • Jono: Ilmoittautuu seuraavaksi varaajaksi AV-varauksen tekijän jälkeen, jos tämä ei ostakaan tuotetta
    • Vapautan: vapauttaa varauksensa, eikä ostakaan tuotetta, jolloin seuraava varaaja voi sopia kaupasta myyjän kanssa
    • MMM: Myynnissä myös muualla, eli jossain toisella kauppa-alustalla
    • SPK: sisältää postikulut
    • Up: ylös, eli pyrkimys nostaa uudella kommentilla vähän huomiota saanut myynti-ilmoitus tuoreempien ilmoitusten joukkoon

    Vertaa käytettyjen kännyköiden verkkokauppoja

    1. facebook logo
      Facebook-ryhmissä kuluttajat voivat myydä toisille kuluttajille tuotteitaan, eli se on ”vertaiskauppaa”. Ryhmiä yhdistää usein fyysinen sijainti, kiinnostuksen kohde tai muu yhteinen agenda.

      Suurella todennäköisyydellä sinäkin kuulut oman asuinalueesi kirppisryhmään tai ”*kaupunginosa* kierrättää” -ryhmään tai muuhun kaupankäynnin mahdollistavaan FB-ryhmään. Tällaisia ryhmiä on syntynyt paljon ja niissä kiertää paljon käytettyä tavaraa, mikä on ekologisuuden kannalta hieno asia.

      Itseä lähellä olevat paikalliset myynti-ilmoitukset on helppo käydä tarkastamassa ja puhelimen voi saada hyvinkin nopeasti itselleen. Tarkkana saa kuitenkin olla, sillä puhelimet ovat suosittuja huijareiden myyntiartikkeleita.

      Myyjän FB-tiliä tutkimalla on mahdollista selvittää onko henkilö oikeasti olemassa. Valetilien kautta tekaistut huijausilmoitukset ovat valitettavan yleisiä. Vertaiskaupassa myytävillä puhelimilla ei ole takuuta, huoltotietoja tai mahdollisuutta reklamoida, jos puhelin onkin huonommassa kunnossa kuin oletit, joten harkitse tarkkaan onko hinta tarpeeksi paljon halvempi, että uskallat ostaa yksityiseltä puhelimen. Lue myös vinkkimme: ”Mitä pitää tietää, kun harkitsee käytetyn kännykän ostoa netistä?”.

    2. facebook marketplace logo
      Osto ja myynti -ryhmien yleistyttyä Facebook loi oman Marketplacen, johon koottiin yhteen kaikki osto- ja myynti-ilmoitukset. Marketplacessa kuka tahansa - yritys tai kuluttaja - voi myydä uusia tai käytettyjä tuotteita. Marketplacesta voit etsiä tuotteita joko omista osto- ja myyntiryhmistä, joihin kuulut tai ihan kaikista Facebookissa ilmoitetuista myynti-ilmoituksista eri suodattimia ja kategorioita valitsemalla.

    3. handleit logo

      Handleit on Lahdessa vuonna 2014 perustettu puhelinten huolto- ja myyntiliike. Handleit ryhtyi heti toimintansa alusta asti ostamaan ja myymään käytettyjä ja korjattuja puhelimia. Tämä liiketoiminnan osa on vuodesta toiseen kasvanut yhä suuremmaksi käytettyjen kännyköiden kasvattaessa suosiotaan ja vuonna 2016 käytettyjen kännyköiden verkkokauppa eriytettiin korjaamoliiketoiminnasta eri verkkotunnuksen alle: www.handleit.fi.

      Handlen kaikki iPhonet ovat huollettuja ja tarkastettuja. Lisäksi ostaja saa 12 kk täystakuun teknisille vioille ja Puhelinturva Liten veloituksetta 3 kuukaudeksi.

      Handleit lanseerasi ensimmäisenä ja ainoana Puhelinturva -palvelukonseptin (Linkki Puhelinturvan kotisivuille: https://www.puhelinturva.fi/). Puhelinturvasta on räätälöity Handlelta ostettaviin puhelimiin erityisversiot ja tarjolla niihin on kaksi eri laajuutta: Max ja Lite. Kumman tahansa Puhelinturvan voi ostaa käytetyn puhelimen mukana suoraan Handlen verkkokaupasta.



      Ostamalla Puhelinturva Maxin (https://www.handleit.fi/pages/miksi-ostaa-meilta#puhelinturva) Handlen verkkokaupasta laitteesi voidaan korjata veloituksetta jopa kaksi kertaa vuoden sisällä ostamisesta. Eli jos puhelimesi menee rikki Puhelinturvan voimassaoloaikana, korjataan rikkoutunut puhelimesi veloituksetta. Mikäli rikkoutunut puhelin on korjauskelvoton, Handleit palauttaa rahat takaisin täysimääräisenä Puhelinturvan osalta.

      Puhelinturva Lite (https://www.handleit.fi/pages/miksi-ostaa-meilta#puhelinturva) on kevyempi versio, joka mahdollistaa rikkoutuneen näytön korjaamisen Handlen korjaamossa - 30 % alennuksella (paitsi iPhone 12 Pro Max: -15 %). Puhelinturva Liten saa jokaisen puhelimen hankinnan mukana automaattisesti, ilman lisäveloitusta

    4. tori.fi logo

      Tori on Suomen suurin vertaiskauppa-alusta, joten tuotteita on paljon – myös kännyköitä. Torissa julkaistiin vuonna 2020 yli 17 miljoonaa myynti-ilmoitusta. Ilmoittaminen on kuluttajille ilmaista, mutta alustalla myyvät myös yritykset tuotteitaan. Torin vahvuus on sen valtava tuotemäärä, mutta samasta syystä alustalle hakeutuu myös paljon epärehellisiä toimijoita ja suoranaisia rikollisia.

    5. itapsa logo
      iTapsa on vuonna 2012 perustettu hyvin tunnettu puhelinkorjaamo, joka korjaa puhelimia monissa Suomen suurimmissa kunnissa. Vuodesta 2018 asti iTapsa on myös myynyt käytettyjä puhelimia verkkokaupassaan. iTapsa tarjoaa huollolleen 2 vuoden takuun (akku 12 kk). Käytetyn puhelimen ostajalle annetaan 12 kk takuu teknisiä vikoja varten ja - 50 % ale rikkoutuneen puhelimen korjaukselle.

    6. swappie logo
      Swappie on monille tuttu brändi sen luoman hypen ansiosta. Swappie aloitti toimintansa aggressiivisen markkinointikampanjan saattelemana vuonna 2016, mikä saikin koko käytettyjen puhelimien markkinan kasvamaan suuresti. Swappie tarjoaa puhelimilleen 12 kk takuun teknisiä vikoja varten eikä muita lisäturvia.

    7. fonum logo
      Fonum on puhelinkorjaamo ja Elisan tytäryhtiö, joka perustettiin vuonna 2012. Nykyään Fonum kehuskelee olevansa Suomen suurin pikahuolto 20 myymälän ja 22 palvelupisteen verkostollaan Helsingistä Rovaniemelle. Fonum myös ostaa ja myy käytettyjä puhelimia verkkokauppansa kautta. Fonum tarkastaa ja tarvittaessa huoltaa myymänsä puhelimet ja antaa 12 kuukauden takuun puhelimilleen teknisiä vikoja varten. Muuta turvaa puhelimille ei tarjota.