Kännykän akun vaihto nopeasti ja edullisesti

Miten akun saisi kestämään pidempään? Entä milloin on oikea hetki vaihtaa akku ja kuinka se tapahtuu? Vastaamme näihin kysymyksiin artikkelissamme. 

Etenkin kylmällä säällä puhelin saattaa tyhjentyä yllättävän nopeasti, jolloin voi joutua ikäviin tilanteisiin. Tiesitkö, että heikentynyt akun kunto saattaa hidastaa koko puhelimen toimintanopeutta? Uusi akku voi siis antaa piristysruiskeen koko kännykän käyttökokemukselle.

 

Akun vaihto vanhaan puhelimeen 

Vaihdata akku ammattilaisella - lisävuosia vanhalle hyvälle puhelimelle

Heikentynyt akku on usein syynä muuten toimivan puhelimen vaihtamiselle. Mitä jos säästäisit satasia, etkä ostaisikaan uutta puhelinta, vaan huoltaisit vanhan? Mikäli puhelin toimii muuten moitteettomasti, voi olla huomattavasti järkevämpää vain vaihdattaa uusi akku, jolloin saat hyvän puhelimesi taas toimimaan yhtä pitkään kuin uutena. 

Akun vaihtoa ei kannata tehdä itse, joten anna se ammattilaisen hoidettavaksi. Näin saat työlle takuun ja varmuuden, että akku on vaihdettu oikein. Handlen puhelinkorjaajat vaihtavat akun jopa puolessa tunnissa ja saat työlle aina 6 kk takuun!

Huom. Akun vaihdon yhteydessä kannattaa aina tilata myös iPhonen perushuolto hintaan 25 €, jossa puhelin putsataan ja tarkistetaan läpikotaisin kameroita ja kaiuttimia myöten. Näin puhelimesi kestää pidempään ehjänä.

Katso hinnastomme iPhone-mallien akun vaihdolle: https://www.handle-it.fi/akun-vaihdot


Mikäli päädyt kuitenkin ostamaan mieluummin uuden puhelimen, myy vanha puhelin meille ja osta uusi puhelin käytettynä ja takuuhuollettuna Handlen verkkokaupasta. Katso vinkit puhelimen myyntiin Handlelle ja käytettyjen iPhone-mallien hinnat:

https://www.handleit.fi/collections/osta-kaytetty-iphone

 

Teemme akun vaihtoja suosituimpiin puhelinmerkkeihin

Ammattilaisemme Handlella vaihtavat akkuja kaikkiin suosituimpiin puhelinmalleihin:

 • Apple iPhone
 • Samsung
 • LG
 • Huawei/Honor
 • Oneplus
 • Xiaomi
 • Nokia
 • Motorola
 • CAT

 

Vähennä virrankulutusta – näin saat puhelimen akun kestämään pidempään

Ensimmäinen askel puhelimen akun kestämiseen pidempään on vähentää laitteen virrankulutusta. Tämä tarkoittaa tarpeettomien ominaisuuksien tai taustalla mahdollisesti käynnissä olevien sovellusten sammuttamista. GPS:n ja Bluetoothin kaltaisia sovelluksia tulisi käyttää vain tarvittaessa, sillä ne kuluttavat enemmän virtaa kuin muut toiminnot. Myös näytön kirkkauden vähentäminen ja automaattisten päivitysten poistaminen käytöstä auttavat säästämään energiaa ja pidentämään akun käyttöikää.

Näin saat akun kestämään mahdollisimman pitkään:

 • Himmennä näytön kirkkautta
 • Sulje avoinna olevat sovellukset
 • Älä jätä näyttöä päälle, kun et käytä sitä
 • Ota GPS ja bluetooth pois päältä, kun et niitä tarvitse
 • Yhdistä puhelimesi mieluummin wifiin (4G ja 5G kuluttavat enemmän virtaa)
 • Poista turhat ilmoitukset
 • Laita puhelin lentokonetilaan, kun et halua käyttää sitä tai, kun laitat sen lataukseen (huom. lentokonetilassa puhelimeesi ei voi soittaa)

 

Älypuhelimet kuluttavat paljon energiaa, minkä vuoksi niissä tarvitaan yhä tehokkaampia akkuja. Kasvanut prosessoriteho ja muisti, nopeammat tietoliikenneyhteydet ja suurentuneet näytöt vaativat akuilta paljon. Tulee myös muistaa, että akku on kuluva osa. Jokainen lataussykli kuluttaa akkua, joten sen teho heikkenee aina vähitellen.

Nykyteknologialla akun teho alkaa hiipua jo vuoden aktiivisen käytön jälkeen, mikä on aivan tavallista ja vääjämätöntä. Usein hieman lyhentynyt käyttöaika ei kuitenkaan ole vielä merkki akun vaihdon tarpeesta, vaan muutamankin vuoden ikäinen akku voi pitää varauksensa vielä helposti koko päivän. Sen sijaan, jos akku ei enää lataudu, akku tyhjenee itsestään aivan liian nopeasti tai puhelin jopa sammuu varoittamatta, on akun vaihto ajankohtainen. 

Näin akun käyttöikä saattaa kasvaa huomattavasti pidemmäksi:

 • Älä käytä puhelinta kylmässä tai etenkään kuumassa lämpötilassa
 • Pidä puhelin ladattuna 20-80 % tasolla
 • Älä lataa akkua turhaan

 

Tarkista älypuhelimesi akun kunto

Akun kuntoa ei pysty aina päättelemään pelkästä varauksen purkautumisnopeudesta, mutta nykyään useimmista puhelimista pystyy suoraan tarkistamaan akun kunnon. 

Tarkista iPhone-puhelinten akun kunto:

 1. Avaa ”Asetukset”
 2. Paina ”Akku”
 3. Klikkaa ”Akun kunto”
 4. ”Akun enimmäiskapasiteetti” kertoo paljonko akun teho on hiipunut alkuperäisestä varauskapasiteetista, kun akku oli uusi

Huom. Jos et löydä Akun kuntoa asetuksista, puhelimesi voi olla tähän ominaisuuteen liian vanha. Akun kunnon voi tarkistaa vain iPhone 6:sta tai tätä uudemmista malleista (käyttöjärjestelmä iOS 11.3.)

Tarkista Android-puhelinten akun kunto:

Android-puhelinten akun kuntoa voit seurata erillisellä applikaatiolla, kuten ”AccuBattery” tai ”Battery”, jotka kertovat puhelimesi akun kunnon. Lataa applikaatiot Google Play -sovelluskaupasta.

Suoraan asetuksista voit katsoa, mitkä sovellukset kuluttavat eniten akkua:

 1. Avaa ”Asetukset”
 2. Paina ”Akku
 3. Valitse ”Akun käyttö”, jolloin voit seurata, mitkä ohjelmat ovat kuluttaneet eniten akkuasi

Jäikö kysyttävää tai pohdituttaako joku asia? Lue vastauksia usein kysytyistä kysmykistämme tai katso paljonko maksaa takuuhuolletun käytetyn puhelimen ostaminen Handlelta!